156 GTA gasklep storing / ecu niet uitleesbaar

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Alfa Romeo
Merk
Alfa Romeo
Model
156
Type
156
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003
Brandstof
Benzine
Reacties
7
Bekeken
4823
Gepost: 05-10-2012 13:01
Professional

mgalfa

Eigenaar/monteur
Martijn Goorden riparazione dell'automobili
Anders/Overig

Lid sinds: 31-01-2011
11 bijdragen

Motor start wel rond maar slaat niet aan. Motormanagment lampje knippert erg snel. Gasklep klapperen/ratelen. Uitgelezen met alfa examiner maar kan niet in het motormanagment komen, wel in abs systeem, airco systeem enz.. tenzij de stekker van de gasklephuis los getrokken word. Dan is de auto wel uitleesbaar en enig foutmelding is gasklephuis.

Met stekker van gasklephuis los start de motor ook direct en loopt mooi! alleen gasgeven is dan logischerwijs niet mogelijk.

Accupool los gehad, geen resultaat. Ondertussen geeft ie op het display storing sleutelcode.
motormanagement lampje knippert snel (op het zelfde ritme als klapperen van gasklephuis) even als lampje van de cruisecontrole en van water temperatuur.

op display binnen verschijnt ook met regelmaat melding: ASR/EBC fout, ga naar dealer en watertemperatuur te hoog, ga naar dealer.

Inmiddels gedaan:
accu vervangen, zekeringkast binnen en op de accu vervangen, ecu vervangen, massakabel van accu naar carrosserie en van carrosserie naar versnellingsbak vervangen. massapunten van motor en ECU vernieuwd. Fasesensor en bdp sensor vervangen. Motor kabelboom vervangen, kabelboom airco vervangen. Gasklephuis vervangen, massapunten aqan het voorfront en binnen in de auto achterdashboard vervangen. bobine's vervangen. km-teller en toerenteller vervangen.
relais injectiesysteem, sleutelcodesysteem en brandstofpomp vervangen. reset gedaan met examiner.

Uitgelezen met

Examiner.

Gemeten

spanning (12v & 5v) richting gasklep zijn aanwezig even als massa. spanning op ECU 12v en massa in orde signaalspanning naar gasklep is aanwezig en correct.

Uitgelezen met

Examiner

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken