1.4 TFSI stotteren laag in toeren

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
A3
Type
TYPE 8P
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012/1
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
2540
Gepost: 10-05-2016 09:10
Professional

info1

APK Keurmeester

Lid sinds: 09-11-2010
241 bijdragen

Goedemorgen,

Wij hebben hier een Audi A3 Sportback 1.4 TFSI 125PK staan met een probleem.

 

Auto vorige maand binnengekregen met inhouden/stotteren als je bij een laag toerental vol gas gaf (in elke versnelling), na controle bleek de wastegate vast te zitten met de handbediende vacuum/druk pomp. (door teveel speling op het asje in de turbo)

Turbo vervangen door een gebruikte met slechts 2000km en het probleem leek in eerste instantie verholpen, maar naar 2 weken belde de klant weer op dat hij nu alleen nog af en toe stottert (voor 90% is het probleem opgelost en ook zeker minder geworden)

auto is +/- 10.000km geleden afgeleverd en heeft toen een grote beurt gehad waarbij alle filters en bougie's zijn vervangen, voor 2 weken geleden voor de zekerheid de bougie's weer vernieuwd en heb ik de timing/rekking van de distributie gecontroleerd (deksel aan de zijkant is er ook af geweest)

Ik heb nog contact gehad met de dealer over de foutcode:    P30C0 - Onbekende fout  (via internet kwam ik op Brandstof van slechte kwaliteit) maar volgens de dealer was dit ook een onbekende fout en brandstof van slechte kwaliteit hadden hun nog niet eerder van gehoord.

 

Wie heeft er nog tips voor mij

 

BVD

Gemeten

wastegate aangestuurd - daarna turbo vervangen bougie's vernieuwd Nokkenasversteller(boven op de cilinderkop met het stekkertje) verwisseld met een verglijkbare auto distributie timing/rekking gecontroleerd benzine reiniger in de tank gedaan klant heeft zowel euro 95 als 98 getankt bij verschillende pompen

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

P30C0

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.