Audi A3 40 TFSIe wilt niet harder dan 30 km/h

Audi
Merk
Audi
Model
A3
Type
TYPE 8V
Uitvoering
40 TFSI e Edition
Bouwjaar
2021
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
376
Gepost: 22-02-2024 14:31
Professional

Isaacq50


Anders/Overig

Lid sinds: 13-12-2019
5 bijdragen

Beste leden,

Ik hoop dat iemand ons in de goede richting kan leiden.

Wij hebben een Audi A3 40 TFSIe (Hybride) uit 2021 in de werkplaats staan. Voordat ik begin met het beschrijven van het probleem, een kort achtergrondverhaal van de auto:

Deze auto heeft een klein ongeval gehad. De auto had schade aan de achterbumper. De auto was rijdbaar en er waren geen problemen met het rijgedrag totdat de auto afgeleverd werd na het wisselen van de achterbumper.

Na de reparatiewerkzaamheden in de carrosseriewerkplaats, krijgt de klant diverse melding op het EV-systeem. Hierdoor reed de auto om de een of andere reden plotseling niet harder dan 30 km/u. De auto had ook EV-storingen op het dashboard.

Auto wordt vervolgens aan ons overgedragen. We hebben de auto gescand op fouten met ODIS. Er waren foutcodes aanwezig gerelateerd aan het ontladen van de EV-accu, waarschijnlijk lang aan laten staan maar dat weten we helaas niet. Deze storingen hebben wij volgens het testplan verholpen. Nadat we de storingen hadden verholpen, kregen wij alleen de melding op het dashboard dat we de accu tijdens het rijden moesten opladen. Deze was zo leeg dat er helemaal niets meer in zat. Tot hier aan toe dachten wij dat het probleem opgelost was echter reed de auto nog steeds niet harder dan 30 km/h. Opladen was rijdend dus niet mogelijk. Daarom hebben we de accu met de EV-kabel bij een plaatselijk station opgeladen. Daarna zijn we een proefrit gaan maken in de hoop dat het nu wel zou werken aangezien er geen fouten waren op het dashboard en in ODIS. Helaas wilt de auto nog steeds niet harder rijden dan 30 km/h. 

Alle systemen lijken normaal te werken. De auto laad op via de kabel. Maar we kunnen nog steeds niet harder dan 30 km/u. Dit is zowel met de verbrandingsmotor als de elektromotor. In beide standen lijkt deze begrensd te zijn op 30 km/h.

Enige fout die wij krijgen is het volgende:

  • U1139 - Charger for HV Battery - No Communications

Het allerleukste aan deze fout is dat deze fout in Groep 17 - Instr. Cluster zit. Zowel op dash als uitlezen hebben wij voor de rest geen fouten. Alles lijkt normaal te werken.

De auto hebben we middels ODIS een update gegeven, geen resultaat. De SVM coding opnieuw uitgevoerd, geen resultaat. Transport modus in- en uitgeschakeld, geen resultaat.

Heeft iemand eerder zo'n probleem meegemaakt? 

Uitgelezen met

ODIS - Autel MS919 - Bosch KTS

Bijgewerkt door Isaacq50 op 22-02-2024 14:46
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken