Motor foutcode onwisbaar na diefstal reparatie

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
A3
Type
TYPE 8P
Uitvoering
-
Bouwjaar
2014/10
Brandstof
Benzine
Reacties
13
Bekeken
2885
Gepost: 02-10-2015 21:37
Professional

BjornSP

SchadeNet Winkel
Autoschade technicus
Schadeherstel

Lid sinds: 21-05-2010
117 bijdragen

De auto kwam binnen met diefstal schade. Het slot was geforceerd en de bestuurders airbag en het stuur waren gestolen. De sleep ring was beschadigd en de 1 ampere zekering van de stuur kolom module was defect.

Nieuwe zekering, sleep ring, stuur en airbag gemonteerd en de auto uit gelezen. In de motor 01 blijft de foutcode U0212 staan en in de centrale elektronica 19 blijven de codes P02020C en P030231 staan, deze komen na wissen direct terug.

U02012 = geen communicatie met de stuur kolom module

Bij de andere 2 codes stond geen uitleg.

Alles werkt, behalve de cruise controle en op de display wordt er aangegeven dat er een elektronisch defect is en er brand geen motorstoring lampje.

Auto is naar de dealer geweest, deze hebben hem uitgelezen en volgens hun duid dit op een draad breuk. Aangezien zij het druk hadden en wij er zomaar tussen door kwamen is de auto weer naar ons terug gehaald voor verder onderzoek.

Ik twijfel niet aan de kunde van de dealer monteuren, maar kan een draad breuk niet linken aan de toe gebrachte schade van de diefstal.

Enkel de draaischijf was van de stuur kolom module getrokken, aan andere bedrading was geen spoor van geweld te zien.

 

Wat ik gecontroleerd heb;

De bedrading

De stekkers

De stekker aansluitingen

Of het wel de goede stuur kolom module was

Of er in andere modules die ook gebruik maken van de stuur kolom module ook dergelijk fouten stonden, ABS, stuur bekrachtiging.

 

Geen beschadigingen of fouten gevonden. 

 

Daarna ben ik met de testkast in de stuur kolom module 16 gegaan om te kijken of daar fouten in stonden en of ik kon zien of er werd gereageerd op het indrukken van knoppen/schakelaar.

Van alle knoppen kon ik een reactie zien, behalve van de cruise controle knoppen, daar kreeg ik de melding dat dat niet werd ondersteund. Geen fouten aangetroffen.

Na het los nemen van b.v. de richting aanwijzer stekker op de module 16 wordt er een fout gezet in het geheugen en deze is na het monteren van de stekker ook weer te wissen. Als ik de stekker van de cruise controle los neem wordt er geen fout gezet.

 

Na dit alles heb ik het idee dat het geen draadbreuk is maar een configuratie fout in de stuur kolom module. Aangezien alles werkt, behalve de cruise controle, en ik ook niet kan zien of de knoppen werken met de testkast.

Gemeten

Zekeringen, bedrading, stekkers + aansluitingen

Uitgelezen met

OTC D730

Foutcodes

U0212 P02020C P030231

Bijgewerkt door bjornsp op 02-10-2015 21:38
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken