motormanagementprobleem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
A3
Type
TYPE 8P
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005
Brandstof
Benzine
Reacties
7
Bekeken
3268
Gepost: 04-03-2015 21:31
Professional

FrankB

Lid sinds: 19-05-2012
6 bijdragen

Mijn Audi A3 van 2005 Sportback gaf de volgende storing. Het motormanagementslampje ging branden op het dashboard, maar motorisch geen enkel voelbaar probleem. Op mij tester had ik verwacht de code P0401 te krijgen hetgeen betekend dat de EGR-klep een probleem gaf. Deze klep heb ik een jaar geleden vervangen met de toenmalige P0401 storing.

Echter nu kreeg ik de melding P0601 met de tekst CHEQUESUM fout in de bovengrens. Daar ik wat twijfelde ben ik naar een Audi-dealer gegaan en hun testapparatuur gaf aan “computer defect”.

Dit was voor mij ongeloofwaardig omdat de auto probleemloos loopt. Ik heb contact opgenomen met TUNEX in ’s-Herenberg die de auto 4jaar geleden getuned hebben.

Zij hebben een software deskundige er op gezet en feilloos de software storing verholpen.

Dit betekende: Geen nieuwe computer van 705 Euro ex btw en ex uurloon, maar een zeer redelijk bedrag en de autostoring is weg. Petje af voor hun vakkennis.

Waarom vertel ik dit? Wel gaat er een motormanagement lampje branden ? dan kan het een kleinigheid zijn in de software. De dag daarop kwam er een Passat binnen met de zelfde klacht. Nooit eerder waren zij deze klacht tegen gekomen.

Uitgelezen met

Autel 539

Foutcodes

P0601

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken