algemene vraag

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
A4
Type
TYPE 8E
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002
Brandstof
Diesel
Reacties
7
Bekeken
3234
Gepost: 01-09-2014 11:44
Topmonteur

Jarrie

Autotechnicus

Lid sinds: 13-06-2010
2171 bijdragen

 Goedemorgen mijne heren.

 

In mijn werkplaatstijd heb ik slechts èèn keer te maken gehad met coderen. Dit was bij een Peugeot met een BSI-box. Dit is destijds bij de dealer uitgevoerd. Nu valt het toch wel erg op dat er alleen bij auto's uit de VAG-groep gepraat wordt over coderen, uitgezonderd dan de BSI-boxen van Peugeot en Citroen.  Ik heb het dan bv. over deurmodules, ABS/ESP modules enz. Bij andere merken auto's is het vaak alleen zorgen dat je de module hebt met het juiste onderdeelnummer. Let wel, ik heb het hier dus niet over gasklephuizen, EGR-kleppen en stuurhoeksensoren die ingeleerd moeten worden. 

Is dit gewoon zo of heb ik door omstandigheden het een en ander gemist in de werkplaats?

Als er mensen zijn die mij hier meer duidelijk over kunnen geven zou dat erg fijn zijn. Dit vooral omdat we in de nabije toekomst mensen binnen ons bedrijf op cursus willen sturen ivm. dit fenomeen. 

Ik hoop trouwens dat ik nu de juiste procedure gevolgd heb voor deze vraag. Gisteren had ik ook al een poging gedaan, maar die vraag is niet geplaatst

Vriendelijke groeten

Jarrie

 

Gemeten

nvt

Uitgelezen met

nvtnvt

Bijgewerkt door Jarrie op 01-09-2014 13:13
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.