Bluetooth Carkit trekt accu leeg

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
A4
Type
TYPE 8E
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004
Brandstof
Diesel
Reacties
1
Bekeken
3389
Gepost: 14-03-2009 20:16
Professional

poeh

Lid sinds: 14-03-2009
1 bijdragen
Mijn baas ervaart met zijn huidige telefoon (Samsung i8510) en zijn oude telefoon (Nokia N73) hetzelfde probleem wanneer hij ze gebruikt in combinatie met zijn Audi A4 Avant (bouwjaar 2004).

In eerste instantie gaat alles een aantal dagen goed: het pairen, het connecten en het bellen en gebeld worden. Maar na een aantal dagen c.q. weken blijft de Audi in de bluetooth verbinding 'hangen'. Het display vermeldt continu 'phone', terwijl er geen actief gesprek, wanneer de telefoon niet met de Audi via bluetooth verbonden is en zelfs wanneer de telefoon helemaal is uitgeschakeld.

De - tijdelijke - oplossing: de accu van de Audi helemaal leeg laten lopen en vervolgens weer opladen OF de 'computer' van de Audi in de garage laten 'resetten'. Het probleem is nu driemaal voorgekomen met de N73 en nu eenmaal met de i8510 (vier dagen in bezit).

Het lijkt me sterk dat dit aan de telefoons ligt. Het probleem is bij diverse Audi-garages niet bekend en men verwijst mij naar Audi.de waar een lijst met ondersteunde telefoons zou moeten staan. Ik ben van mening dat bluetooth nu eenmaal bluetooth is en dat de Audi in principe iedere telefoon met bluetooth zou moeten ondersteunen.

Mijn vraag: weet iemand een meer structurele oplossing?
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken