Inhouden/schokt bij optrekken

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
A4
Type
TYPE 8E
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006/5
Brandstof
Diesel
Reacties
1
Bekeken
11873
Gepost: 04-09-2013 13:11
Professional

Jan85

Autotechnicus
Garage Betten
Universeel

Lid sinds: 18-01-2013
30 bijdragen

Hallo laatst is er bij ons een Audi A4 gebracht met de klacht;

De auto schokt bij het optrekken.

Tijdens de proefrit was dit goed voelbaar, bij normaal optrekken begint de motor in te houden dit duurt dan ongeveer een halve seconde en dan trekt de motor weer goed voor ongeveer 3 seconde en dan houd hij weer even in dit gebeurt ongeveer 8 tot 10 keer en dan loopt de motor weer normaal dit alles gebeurt van af 1500 rpm tot 2500/300rpm hier boven is er niks aan de hand.

Storing codes uitlezen kwam niks uit geen een storing in de motor elektronica.

Voor de zekerheid de egr klep er uit gehaald deze was goed vervuild, klep schoon gemaakt en opnieuw ingeleerd. Maar dit alles heeft niet geholpen.

Hier na proef gereden samen met een collega en met de laptop en tijden het rijden een aantal waarden bekeken: op het moment dat de motor even inhoud valt de turbo druk even weg net als de aansturing van het magneet ventiel van de turbo. Als de motor goed optrekt word het magneet ventiel aangestuurd met ongeveer 65% en als de motor inhoud is dat maar 5%.

Uit voor zorg toch maar het magneet ventiel vervangen maar dit hielp ook niet. 

Na nog meer meet waardes te hebben gecontroleerd bleek dat de koppeling pedaal sensor op bediend stond terwijl de koppeling niet was bediend.

Om te proberen de stekker van de sensor door verbonden nu was de meetwaarde niet bediend, weer een proefrit gemaakt en het probleem was opgelost!!!

Nieuwe sensor op het pedaal gezet en het probleem was klaar.

 

Ondanks het probleem al opgelost is wou ik dit toch even melden.

Gemeten

Div. meetwaades

Uitgelezen met

Bosch KTS 540

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.