kachel koud

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
A4
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
1995
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
4509
Gepost: 29-01-2008 23:39
Professional

allemerken


Universeel

Lid sinds: 27-11-2007
126 bijdragen

Wij hebben een raar probleem met een A4 1.6 motor ADP  van 1995.

De klant klaagt over een koude kachel. Na controle was er niets te vinden dus hebben we de thermostaat vervangen. Het koelsysteem was erg vervuilt, dus we hebben het systeem gespoeld met reiniger, ook de kachelradiateur met een tuinslang goed doorgespoeld. Na het systeem goed ontlucht te hebben deed de kachel het. Klant rijdt een paar dagen en weer kachel koud. Bleek dat er weer lucht in het systeem zat. Toen waterpomp vervangen want deze had nog een kunstof schoepwiel en misschien liet deze wel los bij warme motor.Klant rijdt weer met warme kachel een paar dagen en weer is de kachel koud. Vooral als de klant veel toeren maakt word de kachel nog sneller koud.

Het lijkt wel of er telkens lucht in het systeem komt,maar er zit geen lekkage naar buiten aan. Nu zijn we de koppakking aan het vervangen, maar hier ook geen sporen wat deze klacht kan veroorzaken. Wel was deze pakking recent vervangen. Misschien wel voor deze zelfde klacht ( auto is namelijk pas bij ons ingeruild en weer verkocht, allemaal garantie dus!! )

Wie helpt ons uit de brand met een goede tip,alvast bedankt.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken