ploffen inlaat

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
A4
Type
TYPE 8D
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001/5
Brandstof
LPG
Reacties
10
Bekeken
2575
Gepost: 06-04-2015 15:57
Topmonteur

rene

After sales manager

Lid sinds: 21-11-2007
188 bijdragen

 deze motor ploft enorm in de inlaat (echt uitlaatgeluid) vooral bij koude motor en lage toerentallen

inlaat spruitstuk word ook meteen warm. in een eerder stadium al eens compressie gemeten en  uitgelezen maar geen foutcodes die op timing wijzen. nu de benzine injectoren laten reinigen omdat de tank leger raakte tijdens op gas rijden. toen bleken de slangen van gasinjectoren uit de tussen plaat los te zijn en hebben we het spruitstuk gedemonteerd om deze goed vast te zetten.

tevens ook de inlaat goed bekeken maar geen afwijkingen te zien. na het starten weer geluid in inlaat en inlaatspruitstuk werd meteen warm. inlaat weer gedemonteerd en nu ook de kleppen deksels om het timing gereedschap te kunnen plaatsen. nu blijkt dat we op de rechter cilinder bank het gereedschap niet kunnen plaatsen  hier staat een nokkenas echt een paar graadjes verkeerd.

maar naar mijn idee nooit genoeg om zo'n geluid in de inlaat te produceren. hoe kan ik de nokkenas verstellers goed testen? want waarschijnkijk slaat er hier een van door of iets

dergelijks. de verstellers van de linker bank zijn bij 200.000 km al vervangen omdat er een bout was uitgelopen. 

 

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen