Inhouden 1.8T

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
TT
Type
TYPE 8N
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999/1
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
3495
Gepost: 01-06-2015 15:54
Professional

julesmt

Lid sinds: 27-03-2013
50 bijdragen
Hallo, We hebben hier in de werkplaats in 1.8 T staan die stationair en bij deellast slecht loopt / inhoudt. Zo lang er geen turbo druk is loopt de motor onregelmatig, bij belasting (en dus turbodruk) loopt de motor 100%. De auto is de eerste keer hier gekomen met een fout op de turbodruksensor, die is toen vervangen. Er zat de verkeerde lmm in, die is ook vervangen door de juiste originele lmm. Tevens had hij een carterontluchting slang kapot, die is ook vervangen en de leerwaarden gewist. Het probleem is minder geworden maar nog steeds aanwezig. De volgende fouten komen terug: Sensor laaddruk signaal laag & buitenlucht/turbodruk verhouding onaanemelijk. Als we de luchtmassa meter of turbodruk sensor los trekken is het probleem weg en loopt de motor netjes. In de live data zie je de waardes van onsteking tijdstip, insp. hoeveelheid e.d. constant op en neer gaan, als we dan de lmm los trekken worden ze constant en gaat de motor goed lopen. Mijn eerste gedachte was valse lucht, maar dat is wel uitgesloten nu. Iemand nog ideeën? Wat zien wij over het hoofd?

Gemeten

Complete inlaatsysteem uitvoerig gecontroleerd op lekkage. Druk / terugslagkleppen carterontluchting / tankontluchting getest. Distributietiming, compressie gemeten. lambda sonde pendelt netjes (bij losgenomen lmm en dus goed lopende motor)

Uitgelezen met

Vas tester / hella guttman

Foutcodes

16490 / P0106 & 16621 / P0237

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen