Geen vermogen op benzine koud

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
3-serie
Type
E46
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999
Brandstof
LPG
Reacties
8
Bekeken
4373
Gepost: 07-09-2008 17:33
Professional

denDirk

Lid sinds: 24-11-2007
41 bijdragen

Hallo

E46 316i bouwjaar 99   77kW 1.9   4 cil

Het probleem is als volgt, wanneer ik de auto (koud)start slaat hij onmiddelijk aan, maar kan ik hem niet in toeren krijgen. Hij krijgt geen benzine lijkt het. Knalt in de inlaat en  valt stil bij gaspedaal half in . Op de duur krijgt hij warm genoeg om over teschakelen op LPG dan rijd hij zoals het moet. De LPG instalatie gebruikt het injector signaal om de LPG injectoren te sturen. Na 2 busjes LM injectorclaener op 1/4 benzine tank toegevoegd te hebben rijd hij nu ook op benzine als hij warm heeft, maar niet goed (haperd en gaat met tegenzin tot 4000 t/min). Als hij een paar uur stil gestaan heeft kan ik wel vertrekken op benzine, na een nacht niet. Efect van de busjes injectorcleaner lijkt zelfs al minder te worden

Benzine druk is ok   tussen 3 en 3.5 bar, signaal op injectoren is ok (gezien met scoop) en ook signaal word gebruikt door LPG instalatie. Luchtmassasensor en gasklepsensor ok (gezien met scoop).      Kan het dat de injectoren zo erg vervuilt zijn dat  het probleem vooral koud zich voordoet of ben helemaal verkeerd aan het zoeken. En weet er iemand een beter injectorcleaner of is vervangen de enige oplossing. Benzine filter is vervangen (nog voor het probleem zich voor deed) op het laatste onderhoud, samen met bougies en andere filters.Bougies zijn FR 7 LDC+  (yttrium) van Bosch, deze hebben wel maar 2 elektrodes de oude hadden er 3)

HELP !

Alvast bedankt 

Dirk 

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen