Misfire foutcode en trillen / vermogens verlies op LPG

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
3-serie
Type
E46
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001
Brandstof
LPG
Reacties
13
Bekeken
8900
Gepost: 08-06-2010 19:12
Professional

Tomba

Lid sinds: 22-11-2007
119 bijdragen
Hallo techneuten,

Het volgende probleem doet zich voor bij een BMW E46 318i op LPG (Vialle). Wanneer de auto overschakelt op LPG begint hij na enkele seconden te trillen/stotter = misfire's te geven. Op benzine is er niets aan de hand. Foutcodes met misfire voor cilinder 1,2 en 3, Vanos foutcode en mengsel regeling buiten bereik (waarschijnlijk door de misfire's). Alleen de Vanos is te vinden in het storingsgeheugen na het rijden op benzine.

Helaas hebben wij / ik nog niet de mogelijkheid om het LPi systeem uit te lezen, daar kan ik niets over vertellen. Wel heb ik de aanstuur signalen naar de LPi injectoren gemeten. Deze wijken niet van elkaar af en zien er wat mij betreft goed uit = eerst een tijd naar massa en daarna pulserend naar massa; stroom regeling actief.

Zodra het het systeem op LPG overschakelt is er een behoorlijke gaslucht te ruiken, HC van 9990 ppm bij het meten in de buurt van de injectoren. Met remreiniger bij het inlaatspruitstuk spuiten lijkt geen invloed te hebben op de motor loop (geen valse lucht).

Nu vraag ik me af wat het zou kunnen zijn

Ik denk zelf dat de LPi injectoren nog wel eens defect kunnen zijn maar wat zijn jullie ervaringen en wat zou ik verder nog kunnen uitlezen wat jullie van een juiste diagnose zou kunnen afhouden?

BMW 318i Coupe E46
2001, 200.000+ km
Naar mijn weten is het LPi systeem bij aflevering ingebouwd (certificaten)

Groet,
Tom 


AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken