Dynamo/alternator laad sporadisch bij

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
5-serie
Type
E60 - E61
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008
Brandstof
Benzine
Reacties
8
Bekeken
2568
Gepost: 15-09-2014 13:26
Professional

Tomba

Lid sinds: 22-11-2007
118 bijdragen

Beste leden,

In de werkplaats een BMW Alpina B5 van 2008/10. Probleem: tijdens het rijden met de auto gebeurd het volgende: versnellingspook kan niet meer ingesteld worden (auto blijft in D4), geen stuurbekrachtiging, geen climate control, geen display, etc. Auto uitzetten en dan ruim een uur wachten en kan er weer gereden worden.

Eerst foutcodes uitgelezen en deze melden allemaal spannings tekort. Accu spanning gemeten voor en na het starten. Deze bleef ~11.9-12V. Hij laadt dus niet bij. Dynamo belastings parameter vanuit de motor ECU bekeken (Bosch ME9.2) en deze staat op 0%. Sporadisch veranderd deze wel eens maar is alles behalve constant.

Andere accu erin geplaatst en geprogrammeerd omdat de originele leeg was tijdens het meten. Rondje gereden en de spanning gecontroleerd en deze ging sporadisch omhoog. Met een stilstaande auto met het gas gespeeld en bij het snel wisselen van toerental klimt de spanning wel omhoog. 

Gezien mijn vorige ervaring met een diesel motor waarbij de voorste poelie kapot was vraag ik me af of dit ook mogelijk is bij deze V8? > zou de poelie van rubber zijn voorzien en de dynamo dus nauwelijks of niet aandrijven op een juist toerental? Of moet ik dit in de dynamo zelf zoeken?

Ik heb al begrepen dat de + verbinding bij de start motor problemen kan geven. Ik moet dit nog controleren (je kan nergens bij...)

Na het wissen van de storingen komen de storingen niet terug mits hij dusdanis leeg loopt dat hij uitlvalt. Het vreemde is dat de auto na een uur weer gestart kon worden en zijn weg weer kon vervolgen. Als de accu leeg loopt kan hij mijn inziens niet zomaar weer vol raken dat hij weer kan starten. Misschien slechte + verbinding vanaf de dynamo? Waarom laad hij dan wel bij als je snel het motor toerental laat op en neer klimmen? 

Graag jullie input.

Uitgelezen met

BMW ICOM/ INPA

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen