Lampje " batterij" blijft verlicht .

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
5-serie
Type
E39
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999
Brandstof
Diesel
Reacties
7
Bekeken
462
Gepost: 23-07-2018 23:10
Professional

VWrules


Schadeherstel

Lid sinds: 14-09-2015
39 bijdragen

Hallo collega's , 

net een vraag van een klant uit het buitenland , waar hij met zijn BMW 525tds uit '99 op verlof is.

De wagen is bij ons in juni nog nagekeken , kreeg onderhoud , werd uitgelezen en was piccobello in orde . (is al een oudje , maar heeft nog maar 133000 km , niets voor de zescilinder in de 525)

Nu mailt hij mij dat het "batterij" lampje eerst herhaaldelijk flikkerde tijdens het rijden , daarna een tijdje aan bleef , weer een tijdje uit en nu gewoon de hele tijd aan .

De batterij blijft blijkbaar toch geladen , want hij heeft nog geen startproblemen ondervonden , maar een lokale , vriendelijke , waarschijnlijk iets meer technisch gerichte helper , wist onze klant te vertellen na een kijkje in de koffer bij de batterij dat de + pool abnormaal heet wordt. 

De vraag is dus hoe we - vanop een behoorlijke afstand - toch de klant kunnen in de juiste richting wijzen , gezien ter plaatse vrijwel geen garages aanwezig zijn en hij graag vooraf een idee heeft wat er aan de hand is , om geen zoveelste "toerist die opgelicht wordt op reis" te worden .

Graag uw suggesties , waarvoor bij voorbaat dank !

 

 

 

Gemeten

Niets

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.