Niets werkt, motor draait wel

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
5-serie
Type
E60 - E61
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004/11
Brandstof
Diesel
Reacties
33
Bekeken
6313
Gepost: 19-06-2015 10:18
Professional

Martijn77

Eigenaar Bovag AutoLab
AutoLab
Merkspecialist

Lid sinds: 16-10-2012
57 bijdragen

 Beste 

 

Het gaat om een BMW 530d E61 Touring van 11-2004. De betreffende auto is al langere tijd in ons klantenbestand voor onderhoud en reparatie, een bekende dus. 

 

De auto is gestrand in Duitsland met het volgende verhaal:

 

Vrijdag aangekomen op een festival, auto geparkeerd en afgesloten met de CV op afstand. Bij vetrek op zondag reageert de auto niet op de sleutel en besluit de eigenaar de auto handmatig te openen met de sleutel, dit werkt, echter alleen op de bestuurdersdeur. Alle overige deuren blijven op slot, de auto start, echter geen enkel systeem werkt. Geen ramen, alle instrumenten reageren niet, geen airco, echt helemaal niets. De auto lijkt "op alam" te blijven staan zoals de klant dat meld, de alarmlichten blijven knipperen.

Na telefonisch contact te hebben gehad met deze klant en enkele testen uit te proberen besloten de auto in Duitsland bij een BMW dealer aan te bieden voor diagnose waarna een besluit genomen kan worden of retour door ANWB of ter plekke reparatie. De factuur is bijgesloten ter informatie. Ik heb tevens uitgebreid gesproken met de chef werkplaats van deze BMW dealer, echter er wordt aangegeven dat de oorzaak niet gevonden wordt. Dus besloten de auto door de ANWB bij ons af te leveren.

Korte uitleg van de status:

  • Auto opent met sleutel, alleen bestuurdersdeur
  • Auto start (indien de accu opgeladen is / hulpstart met andere auto)
  • Alarmlichten knipperen continue (accu staat in de ochtend leeg)
  • Alle deuren en achterklep vergrendeld
  • Toegang OBD is er wel (met BMW rheingold)
  • Storingsgeheugen (nog) niet uit te lezen
  • Er zit links langs het stuur (rechts langs de verlichtign schakelaar) een ronde / ovale ingang met knipperende led, deze ingang heeft twee pinnen en lijkt op een "jaren 90" startonderbreking. Led blijft knipperen. 

 

Indien de auto op alarm blijft staan wordt deze normaliter ontgrendeld zodra de sleutel in het contact wordt gestoken en de auto op contact wordt gezet, dit is niet het geval!

 

Klant geeft ook aan dat er hevig noodweer is geweest in dat weekend waardoor een voorzichtige aanname van blikseminslag niet uitgesloten is.

 

Vriendelijke groet,

Martijn

 

Gemeten

Toegang OBD

Uitgelezen met

Rheingold

Foutcodes

nvt

Bijgewerkt door Joram op 19-06-2015 10:35

Downloads (1)

  • nota.pdf


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.