storing vanos N52B30F

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
5-serie
Type
E60 - E61
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005/3
Brandstof
LPG
Reacties
18
Bekeken
1947
Gepost: 27-01-2016 14:24
Professional

robbie1983

chefwerkplaats
Merkspecialist

Lid sinds: 12-01-2016
7 bijdragen

beste mensen.

 

wij zijn met een bmw e60 530i bezig die ons hoofdpijn bezorgt.

motor loop de eerste 20 sec goed en begint daarna erg slecht te lopen vergelijkbaar met een motor die van tijd af is. dat is ie waarschijnlijk ook want hij geeft storing code 2A98 crankshaft-inlet camshaft,reference aan. tenmiste dat ziet hij want met het timing gereedschap erop staat ie prima op tijd.

Geeft ook aan dat de vanos vast zit 2A82 Vanos intake. 

hierop hebben we beide vanos ventielen vervangen en daarna beide tandwielen. (gaat dus al om de nieuwe type motor met losse tandwielen) maar de storingen houden aan. ook zijn beide nokken assen er uit geweest om te kijken of deze ook waren ingesleten op de eerste lager kap maar dit is allemaal in perfecte staat.

wie heeft er nog tip voor ons?!!

 

mvgr

 

robert

 

Gemeten

nokkenas sensor krukas sensor. oliedruk of filterhuis. brandstof druk. compressie. motor computer. alles andere sensoren.

Uitgelezen met

autologic

Foutcodes

2A82 Vanos intake 2a98 Crankshaft-inlet camshaft,reference

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.