automaat e39

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
8182
Gepost: 25-03-2008 18:34
Professional

speedybmw

Lid sinds: 25-03-2008
9 bijdragen

hallo,

ik ben gisteren in panne gevallen met mijn ,een beetje een raar geval,
525tds aut van 1998 ( vin bx05157).
normale rit gehad, toegekomen op parking plots geen achteruit meer, had er voorheen nog wel mee achteruit uit mijn garage gereden en tijdens de rit niets abnormaal ondervonden.
kon de pook nog in alle positie 's verzetten, had toen og niet gezien dat hij D bleef staan op het dashbord. motor afgezet en kon dus ook niet meer starten omdat hij waarshijnlijk nog in D staat). dacht dus eerst aan het kabeltje los onderaan de bak
wegenwacht op gebeld , opgekrikt en wat kabel was niet los alles bewoog.
de man heeft ook nog naar de helpdesk van bmw gebeld maar daar konden ze ook niet meer vertellen dan eens de batterij af te koppelen, hebben we gedaan maar heeft niets geholpen.
volgens de man zou het om een microschakelaar gaan binnen in de bak die een signaal moet geven .
dus de wagen is getakeld naar bij thuis en staat nu in mijn garage,

heb onder de auto gekropen en inderdaad de kabel was nog intakt en schakelhendel versteld zich .
dus denk ik dat het eerder een elektrisch zal zijn, heb ondertussen het ondereel (lees ik denk dat het de positieschakelaar is) die met het schakelmechanisme meedraaid met onderdeel nummer 0501 208 954 gedemonteerd , ik vermoed dus dat het dat onderdeel zal zijn.
is er een mogelijkheid om dit te testen?of moet ik een gok wagen en een nieuwe bestellen, wat is de prijs weet dat soms iemand?
misschien nog iets vergeten te vermelden, heb dus ook geen enkele storingsmelding gekregen "getriebeprogram of zoiets" en de auto reed normaal ( normaal opschakelen en afschakelen zonder schokken of lawaai. heb ondertussen ook de carterpan eraf gehaald en alles ziet er daar normaal uit geen stangen of asjes gebroken

nu de vraag aan jullie specialisten heeft iemand hier ervaring mee?
alvast bedankt op voorhand

mvg

Eric

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken