storing luchtvering blijft aanhouden

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
X5
Type
E53
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004/5
Brandstof
Benzine
Reacties
7
Bekeken
5999
Gepost: 28-08-2014 14:59
Professional

sander0313

Eenmansbedrijf

Lid sinds: 09-11-2010
284 bijdragen

 Heren,

Deze X5 heeft continu de melding "luchtvering inactief". Inmiddels alle bedrading en sensoren nagelopen. 3 hoogtesensoren vervangen omdat deze er slecht aan toe waren (vastzittende scharnierpunten en eentje gaf geen geloofwaardig signaal af)

De pomp werkt naar behoren, dit vastgesteld met de testkast. In no-time maximale druk en deze blijft ook aanwezig.

Toch pakt de auto de draad niet op. Het systeem blijft inactief. Als ik de actuele waardes lees van de hoogte sensoren staan deze op hele uiteenlopende hoogtes van 78mm tot -150mm. Pogingen om opnieuw te kalibreren mislukken.

Wat mij opvalt is dat het ventiel van rechtsvoor continu in de modus "open" blijft staan. Ook als ik met de testkast beide assen hoog zet, staat het ventiel rechtsvoor nog steeds op open terwijl de andere ventielen gesloten zijn.

Iemand ervaring met deze luchtveringen? en waar kan ik de ventielen vinden? Ik zie de persleiding vanaf de pomp in het zijpaneel rechtsbinnen verdwijnen maar kan m verder niet volgen. Het probleem is ook dat deze auto helemaal volgepropt is met bedrading van audio/tv systemen, dit loshalen wil ik ten alle tijd voorkomen want dan is het einde zoek!

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen