Berlingo start soms niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
Berlingo
Type
Berlingo
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
4610
Gepost: 05-10-2008 11:52
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Wij hebben hier een Berlingo met een 2.0hdi motor die helaas slechts 1maal in de maand eens niet start ! Helaas telkens op het moment ik hem ga depanneren start hij toevallig terug. Natuurlijk is het dan zeer moeilijk om een diagnose te stellen of laat staan de parameters uit te lezen want het gebeurt slechts heel sporadisch en natuurlijk telkens hij terug in de garage staat en wij hem starten is alles weer normaal. Zeer vervelend.

Bij het uitlezen komen er 2 permanente storingen te voorschijn namelijk. 'aansturing injecteurs, bediening vermogentrap' en 'signaal brandstoftemperatuursensor, geen logisch signaal'.

Ik heb ondertussen de batterij vervangen, de injecteurs laten nazien (was in orde) en de berekenaar is ook vervangen omdat de vermogentrap injecteurs zich in de berekenaar bevind. Op dat moment was alles weer in orde en is de klant weer vertrokken.

Nu een maand later staat hij er weer... zeer boos natuurlijk heeft hij de wagen tot bij ons gesleept. Mijn collega's startten hem diezelfde dag maar hij viel direkt terug stil. Een dag later start ik hem terug en is alles weer normaal. (alhoewel hij toch even beetje stottert).

Ik heb ondertussen nog de bedrading van de brandstoftempertuursensor uitgemeten en deze sensor besteld maar ik ben niet zeker. Het is een Siemens injectie systeem en die hebben geen brandstofpomp in de bak dus daar kan het ook niet aan liggen. Ik kan de hogedrukpompen ook nog laten testen maar ondertussen lopen de kosten voor de klant hoog op...

Als het probleem zich constant zou voordoen was het zeker te achterhalen maar het is slechts heel af en toe dat de wagen niet start en na hem even te laten staan is alles weer in orde ??? Ra Ra ??

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken