Verwarming wordt te heet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
C4 Picasso
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/4
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
3780
Gepost: 05-12-2014 09:07
Professional

n350

Lid sinds: 07-06-2014
223 bijdragen

 Hallo,

Bij deze auto wordt de kachel te heet, de uitstromende lucht bij de roosters boven wordt 48 graden( gemeten met de Lexia links en rechts) en onderblijft het ijskoud als de temperatuur ingesteld staat op 17 graden. Als ik de temperatuur op 16 graden zet wordt de temperatuur boven en onder 15 graden. Als ik de kachelmotors allemaal op nieuw inleer wordt het onder wel weer warm maar als de auto een nacht heeft stilgestaan is het weer hetzelfde. Als dit bijde C5 en de Xsara picasso gebeurt, wijkt dan de buiten temperatuur sensor af maar die geeft de juiste waarde aan. Als ik met de Lexia meet zitten er geen storingen in, maar met de Texa wel, maar dit geeft hij aan als zijnde tijdelijke storingen, en alles werkt gewoon en is open.

Ik denk zelf dat er nog ergens een binnen temperatuursensor moet zitten, maar in de hemel of het dashboard zie ik niets zitten zoals bij de Xsara picaso of de Xantia.

Weet iemand die soms te zitten.

Groetjes Ton,

Gemeten

Als ik met de lexia van Citroën meet zit er geen storing in. Hier heb ik ook de motor mee opnieuw ingeleerd. Als ik met Texa uitlees krijg ik tijdelijke storingen U3739 extra ventilator links achter, U373a luchtopening rechts achteraan, U372F ventilator.

Uitgelezen met

Lexia en Texa Navigator TXC

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen