Olie lekkage distributiezijde

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
C4
Type
C4
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
3770
Gepost: 23-09-2014 13:04
Professional

jaguar1

Lid sinds: 19-06-2009
263 bijdragen

Vandaag kwam deze citroen bij ons in de werkplaats, de man klaagt over olie lekkage. Ik heb de bovenste afdekkap van de distributieriem er af gehaald en zie dat de distibutieriem aardig nat van de motorolie is. Het lijkt erop dat deze olie afkomstig is van de nokkenas keerringen. Alleen dit is lastig te zien. Ik heb geen zin om alle keerringen te vervangen en dat de olie lekkage nog steeds aanwezig is door bijvoorbeeld een lekke koppakking.

*Heeft er iemand ervaring met deze KFU motor en weet waar de olielekkage hoogst waarschijnlijk vandaan komt?

*De beide nokkenas tandwielen moeten er van af , de ene is verbonden met een nokkenasversteller. Kan ik deze tandwielen zomaar losdraaien en verwijderen , zit er een spie in ?

*De krukaskeerring wil ik uiteraard ook mee vervangen zit er een spie in het krukas tandwiel ?

Het probleem is als alles gedemonteerd is dat je de motor niet nog even kan laten draaien om te kijken waar de olie vandaan komt en aan dubbel werk heeft niemand iets aan.

Alvast bedankt voor alle info en tips.

 

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen