MOTOR GAAT IN NOODLOOP

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
Xsara Picasso
Type
Uitvoering
-
Brandstof
Benzine
Reacties
23
Bekeken
3775
Gepost: 07-10-2014 18:16
Professional

schalk

Lid sinds: 03-01-2008
65 bijdragen

 LS,

Ik kan een op het oog simpele storing niet oplossen.Dit probleem loopt al geruime tijd.

De motor gaat soms in noodloop waarbij het storingslampje op het dashboard aangaat.

Na het uitzetten en weer opnieuw starten rijdt de auto weer normaal, maar blijft hetstoringslampje nog enkele dagen branden, waarna het vanzelf uitgaat.

In het begin kwam de storing soms pas na een paar weken weer terug, later werd dat steeds vaker.

Bij het uitlezen kwam P2101 gaskleppositiesensor tevoorschijn. Ook kon ik zien dat een koelvloeistoftemperatuur ooit werd geregistreerd van 175 graden. Dus werd eerst de tempzender vervangen. Hiermee was de storing niet opgelost.

Toen de storing elke dag optrad zijn de stekkeraansluitingen van gaskleppositiesensor etc. losgenomen, gecontroleerd en gereinigd. Ook werd hierna het gasklephuis gereinigd en de gaskleppostie weer ingeleerd. ( 10 sec gaspedaal in etc )

De storing is hierna meer dan een maand niet meer voorgekomen. Nu is de storing weer terug en dacht ik met het reingen in de goede hoek te zitten.

Vooraf heb ik echter de gaskleppositie weer gereset en was ook hierna de storing weer opgeheven.Het blijkt dus niet in de stekkerverbindingen te zitten?

Weet iemand een oorzaak te bedenken dat de auto na het resetten weer geruime tijd goed blijft, maar dat de storing hierna toch weer terug komt?

Met de maxiscan kom ik niet in het systeem om de livedata uit te lezen.

Uitgelezen met

Maxiscan

Foutcodes

P2101

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen