Airco-compressor schakelt niet in en achterruit verwarming werkt niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Daewoo-Chevrolet
Merk
Daewoo-Chevrolet
Model
Captiva
Type
Captiva
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
4128
Gepost: 24-12-2009 15:12
Topmonteur

foklop


Universeel

Lid sinds: 20-11-2007
3800 bijdragen
Chevrolet Captiva 2.4 waarvan de airco-compressor niet inschakeld en de achterruit verwarming niet werkt.

Via actuatortest (vanuit motormanagement) is airco-compressor wel in te schakelen. Dit gedeelte is dus goed.

Volgens schema wordt vanaf het bedieningspaneel een signaal aan de BCM gegeven. Gemeten op airco schakelaar aansluiting op bedieningspaneel. Uit 12V aan 0,6 V. Dat is dus in orde. Bedrading naar BCM is ook in orde. Het lijkt erop dat het signaal in de BCM niet goed verwerkt wordt. Weet iemand welke variant coderingen de BCM nodig heeft?

De achterruit verwarming loopt ook via de BCM. Indicatielampje op bedieningspaneel airco voor achterruit verwarming aan/uit werkt helemaal niet. Het bedieningspaneel is echter door een andere werkplaats al vernieuwd.

Wat me ook opvalt is dat zowel in het circuit airco als achterruitverwarming de verdampertemp.sensor vermeld staat. De gemeten spanning op de verdampertemp.sensor bedraagt 1,56V. Temperatuur in werkplaats was toen zo'n 12 gr. C. Helaas heb ik geen referentie waardes voor de verdampertemp.sensor.

Wellicht dat één van jullie dit wel eens heeft gezien.
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken