drie poten/afslaan na koude start

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Daewoo-Chevrolet
Merk
Daewoo-Chevrolet
Model
Kalos
Type
Kalos
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
9899
Gepost: 22-01-2008 17:23
Professional

autoveurink

After sales manager
Auto Veurink
Universeel

Lid sinds: 27-11-2007
148 bijdragen

een klant van mij heeft een kalos 1.4 met het volgende probleem: koud pakt hij direkt aan en loopt perfect. na een paar honderd meter gaat het check engine-lampje branden en begint de auto op drie poten te lopen. bij een eerstvolgend stoplicht of kruising slaat de auto zelfs af. na weer gestart te hebben en de motor een minuutje stationair te laten draaien, loopt de auto verder de hele dag perfect.

Foutcode is: verbrandingsuitval, logisch, maar dit kan van alles zijn. Systeem al herhaaldelijk gereset waarna het lampje weer even uit is. Allerlei parameters gecheckt, alles lijkt in orde, alleen het lambdasignaal gaat op rijk wanneer het probleem zich voordoet.

Ik heb nog geen oplossing kunnen vinden. De dealer waar de auto wegkomt heeft de auto nagezien en komt tot de slotsom dat het aan de te rustige rijstijl van de eigenaar ligt waardoor de kleppen vervuilen. Een creatief verhaal maar tot een oplossing heeft het niet geleid. de klant met een nieuwe auto waarvan een probleem niet adequaat wordt opgelost, maar die met een kluitje in het riet wordt gestuurd is hier de dupe van. ik heb de bougies al vervangen, zonder resultaat. de auto heeft inmiddels zo'n 50.000 km gelopen. Wie heeft een tip/oplossing?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken