Vermogensverlies

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk
Fiat
Model
Bravo
Type
Bravo
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/10
Brandstof
Diesel
Reacties
11
Bekeken
4481
Gepost: 17-07-2015 14:05
Professional

jerilo

Directeur / eigenaar
JWA Autoservice
Universeel

Lid sinds: 29-12-2007
370 bijdragen

 Goedenmiddag,

We hebben hier een probleem met deze Fiat.

Klant rijd door een bocht en voelt de auto inhouden daarna niks meer gemerkt. Bij stilzetten en na ongeveer 10 wachten start de klant de auto en merkt gelijk bij het rijden dat er geen vermogen meer aanwezig is. Omdat het roetfilter al verstopt was heeft de klant gelijk daar aan gedacht en de auto bij ons neergezet met een ander roetfilter die de klant zelf heeft aangeleverd.

Wij zijn daar niet zo blij mee maargoed het komt steeds vaker voor. Filter eronder gezet en een nieuwe temperatuursensor gemonteerd omdat deze niet meer over te zetten was. Bij proefrit merkten we gelijk dat er geen vermogen aanwezig was. Storing uitgelezen en er was een storing op zijn luchtmassameter. Deze gewisseld met een andere maar geen verbetering. Toen naar de EGR-klep gekeken en hier zat een gaatje in de behuizing. Gevonden dachten we nieuwe EGR-klep gemonteerd alles opnieuw ingeleerd en weer rijden. Nog geen vermogen ook niet met allebei de luchtmassameters. Verstuiver retour test uitgevoerd geen problemen, voor de zekerheid verstuivers laten testen, deze komen ook prima door de test heen.

Wastgate zien we bewegen, schoepen turbo draait prima vrij rond geen zware punten. Geen storingen meer aanwezig. Parameters zien er keurig uit alleen je ziet dat alles onder de waarde's blijven wat het vermogens tekort oplevert.

Zit zelf nog aan een vacuum lekkage te denken maar misschien is er iemand die dit probleem al een keer heeft gehad of weet iemand wat nog wel eens kapot gaat bij deze motoren.

Of er zit een verkeerd roetfilter in die teveel tegendruk geeft.

 

Voordat ik het vergeet er zit inmiddels ook een nieuw luchtfilter en brandstoffilter in.

 

 

 

 

 

 

Gemeten

luchtmassameter

Uitgelezen met

WOW

Foutcodes

geen

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen