Fiat Doblo 1.3 multijet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk
Fiat
Model
Doblò
Type
Doblo
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/2
Brandstof
Diesel
Reacties
14
Bekeken
9590
Gepost: 01-11-2014 05:39
Professional

maximus01

monteur
Maxx Autoservice
Universeel

Lid sinds: 21-12-2011
15 bijdragen

Beste lezer.

Ben op dit moment bezig met een Doblo 1.3 multijet ,die mij tot komplete waanzin brengt!!

het probleem is begonnen met het niet willen aanslaan bij warme motor.(met een klein beetje remmenreiniger direct aanslaan).

uitgelezen : code P0089 ( klep voor brandstofdosering onaannemelijk signaal).

deze code verteld mij niet veel ,dus maar voor de zekerheid even langs de dealer om even op hun kast te mogen en te kijken ofdat ik daar een duidelijker omschrijving van het probleem te vinden.

Helaas de dealer kwam ook niet verder dan ik.

ondertussen heb ik vervangen :

* drukregelaar op de commonrail

* verstuivers

* hogedrukpomp.

ik ben begonnen om te kijken vanaf de pomp die in de tank zit , deze geeft een flinke straal diesel naar het filterhuis, vanaf het filterhuis naar de hogedrukpomp komt ook een flinke hoeveelheid diesel!

nu is het zo dat met de oude hogedruk pomp de diesel uit de pomp zelf spuit (met enkel het kontakt aan) richting de commonrail. en als ik de nieuwe hogedrukpomp monteer er diesel uit de commonrail spuit richting de hogedrukpomp.

 

maar evengoed wil de auto nu helemaal niet meer aanslaan !! en heb ik eerlijk gezegt geen flauw idee meer wat nou wel en niet goed is !!

dus graag wat tips ... alvast bedankt!! 

Uitgelezen met

maxx scan en bosch KTS

Foutcodes

p 0089

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.