Inhouden, P0016, timing?

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk
Fiat
Model
Panda
Type
Panda
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011/9
Brandstof
Benzine
Reacties
17
Bekeken
5597
Gepost: 01-12-2014 22:32
Topmonteur

Unikneet

Diagnosetechnicus
Universeel

Lid sinds: 15-11-2011
1721 bijdragen

Beste,

heeft iemand een scopebeeld ter vergelijking van het krukas- en nokkenassensorsignaal, (zie scopebeeld), of ideeën over deze storing/metingen?

Deze Panda namelijk binnen met inhouden en brandende MIL. Foutcode P0016 komt direct terug na starten. De Snap-on kwam met een vage omschrijving "nokkenas". De nokkenaspositiesensor en krukaspositiesensor werden reeds omgewisseld met nieuwe, zonder effect. De P0016 komt me bekend voor van uitrekkende kettingen bij Alfa's, zodoende een uitgebreidere beschrijving gezocht: "krukaspositie/nokkenaspositie, sensor A, correlatie".

Vermoeden timing of binnenkomend signaal dus. Dan maar gaan scopen, je kunt heel goed bij de ecu stekker(s) om te backproben. Scopebeelden voldoen 100% voor wat betreft spanningen en gelijkmatigheid (ook de voeding en massa van de hall) dus sensoren en bedrading in orde. Maar ik kan er niet aan uit halen of deze van tijd af staat zonder voorbeeld of voorkennis of het nokkenassignaal misschien juist met dat ene nokje moet schakelen bij het bdp punt bijvoorbeeld.

Ik heb het zaakje ook losgehaald om de timing mechanisch te controleren maar helaas kon ik niet zo snel aan afstelgereedschap komen en de beschrijvingen lopen een beetje uiteen of zijn vaag. Ik hoop morgen via mijn reviseur het afstelgereedschap te kunnen lenen.

Vereiste distributieriemvervanging is 120k/5jr, controle 60k. Dus misschien toch...

Gemeten

Signaal krukassensor, signaal nokkenassensor + voeding en massa.

Uitgelezen met

Snap-on Solus ultra

Foutcodes

P0016

Downloads (3)

  • pandakrukasnokkenas.jpg
  • pandanokkenas.jpg
  • pandanokkenas1.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen