Trilling in auto tussen 100-140 km/h

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk
Fiat
Model
Punto
Type
Evo
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010/8
Brandstof
Diesel
Reacties
8
Bekeken
659
Gepost: 28-05-2018 08:43
Professional

TPeters

Autotechnicus
Universeel

Lid sinds: 26-04-2013
14 bijdragen

Beste Collega's,

We hebben hier een Punto staan wie trilt in de auto tussen de 100-140 km/h, deze trilling lijkt aanwezig aan de voorzijde, er is geen trilling te voelen in het stuur. Je kunt de trilling oproepen om door met het gaspedaal te spelen, als de trilling aanwezig is veranderd de trilling niet wanneer je gas geeft of gas los laat. Wanneer de koppeling word ingedrukt en de motor stationair draait veranderd de trilling ook niet.

Op de auto zijn nieuwe velgen gemonteerd met nieuwe Vredestein Quatrac banden, alle naven zijn allemaal schoongemaakt en voor de zekerheid nog een keer opnieuw gebalanceerd. Deze combinatie heeft zonder trilling gereden, na het monteren van nieuwe remslangen aan de voorzijde geeft deze auto trilling. Hij remt verder geheel recht en geeft geen trillingen in pedaal of stuur, ook lopen de remmen niet warm.

Wat hebben we al zo gedaan:

-opnieuw wielen gebalanceerd

-pas ringen gecontroleerd 

-rechter aandrijfas opnieuw vet toegevoegd(geen verschil merkbaar) nog niet los gehad ivm tijd.

-ophanging gecontroleerd, rubbers, wiellagers, kogels, vering, schokbrekers voelen goed aan.

-andere velgen met banden geprobeerd, maar blijft het zelfde.

Naar mijn idee kunnen we de motor uitsluiten ivm dat de trilling niet veranderd wanneer de motor word ontkoppeld en hij stationair loopt. Naar mijn inziens zal een aandrijfas problemen moeten geven bij vermogens vraag, dat is in dit geval niet van toepassing, trilling veranderd niet bij  gas los of vollast. Of het toeval is na het vervangen van de remslangen zou goed kunnen, ik kan nog geen reden bedenken wat de trilling zou kunnen veroorzaken door deze reparatie.

Graag wil ik informatie en ervaring inwinnen om dit probleem te kunnen oplossen zonder een hoop onnodig onderdelen te vervangen.

Alvast bedankt voor de genomen moeite.

 

 

 

 

 

Uitgelezen met

nvt

Foutcodes

nvt

Bijgewerkt door TPeters op 28-05-2018 13:04
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.