Rokende fiat scudo

Fiat
Merk
Fiat
Model
Scudo
Type
Scudo
Uitvoering
10 2.0 MJ LH1
Bouwjaar
2012
Brandstof
Diesel
Reacties
17
Bekeken
386
Gepost: 17-02-2024 17:36
Professional

timverbeck

Autotechnicus
Mulder autos
Anders/Overig

Lid sinds: 04-12-2017
24 bijdragen

Goedemiddag beste forum leden,

ik heb hier een fiat scudo 2.0 diesel staan die overmatig blauw rookt. De rook lijkt mij onverbranden diesel ( geen goede verbranding ) het ruikt namelijk naar diesel en niet naar olie.

Heb als eerste het motormanagment uitlezen en gecontroleerd op fouten, hier was niks te vinden.

dus ik heb de verstuivers eruit gehaalt en weggebracht voor testen en tevens meteen een compressiemeting uitgevoerd (compressiemeting OK)

ik kreeg de verstuivers terug met het testrapport en daar kwam uit dat 3vd4 verstuivers waren afgekeurd.  Dus nieuwe besteld deze gemonteerd en orgineel ingeleerd. Maar echter is het probleem van het roken nog niet opgelost. Heb wel het idee dat het minder is geworden maar zeker niet weg. Ook heb ik het idee dat de auto na het vervangen van de verstuivers minder goed start als voor heen. Nu zijn er verstuivers van delphi ingekomen en geen orginele fiat verstuivers en kom ik aan het twijfelen of de nieuwe verstuivers misschien niet goed zullen funtioneren... 

Heeft toevallig iemand al eens een soortgelijk probleem bij een fiat scudo meegemaakt en mij kan helpen met de juiste stappen te nemen om dit vervelende probleem te kunnen oplossen?

Gemeten

-Raildruk gecontroleerd en goed bevonden -compressiemeting uitgevoerd en goed bevonden -Motormanagment uitgelezen ( geen foutcodes)

Uitgelezen met

Bosch kts

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken