Remdrukverlies

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Fiesta
Type
Fiesta
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002/9
Brandstof
Benzine
Reacties
14
Bekeken
1256
Gepost: 19-04-2016 20:31
Professional

t18markie

1ste Monteur met APK
Dealer

Lid sinds: 16-02-2011
5 bijdragen

Hallo,

 

Ik heb bij een Ford Fiesta uit 2002 remdrukverlies als het pedaal wordt ingetrapt dan remt hij heel zachtjes maar het pedaal kan tot de bodem ingetrapt worden en in de tussentijd remt de auto niet echt tot heel zachtjes. Aangezien er een lekke remleiding onder de auto zat heb ik deze vervangen maar bij het ontluchten kwam ik erachter dat beide ontluchtingsnippels op de wielremcilinders achter afgebroken waren en kon ik dus niet goed ontluchten, beide wielremcilinders vervangen + systeem met de ketel ontlucht.

Dacht van het probleem af te zijn maar het is nog precies hetzelfde. Auto op de remtestbank ( rollerbank ) gehad en wat blijkt is dat de auto Links voor en Rechts achter bijna tot helemaal niet remt. Nu is het een kruislings gescheiden remsysteem en lijkt het hierop dat dan de hoofdremcilinder inwendig defect is? Of zit er ergens nog een remdrukverdeler of iets dergelijks die dit probleem kan veroorzaken?

Mvg Mark

Gemeten

Remverschil Linksvoor en Rechtsachter geen remdruk. Wielremcilinders achter verv en systeem ontlucht.

Uitgelezen met

Geen.

Foutcodes

Geen.

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen