netwerkstoringen bij regen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Focus C-MAX
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005/
Brandstof
Diesel
Reacties
7
Bekeken
753
Gepost: 19-12-2017 09:02
Professional

motomedic

Zaakvoerder
Moto Medic
Universeel

Lid sinds: 17-02-2013
967 bijdragen

Graag jullie hints ivm de meest waarschijnlijke plaats waar ik naar een CANprobleem (draadkortsluiting, waterindringing in stekker etc) bij regenweer moet gaan zoeken bij deze wagen. Probleem: volgens klant valt wagen stil en gaan storingslampjes aan bij regenweer en bij links afdraaien in dit weer. Bij droog weer geen problemen. Ik heb uitgelezen en vind U-foutcodes in zowat alle stuurdozen, plus de gerelateerde fouten van een CAN-netwerk dat plat gaat (gaspedaalsensor etc omdat die via de CANbus gaat). Ik heb het probleem nog niet kunnen repliceren.

Gemeten

high speed CAN afsluitweerstand OK (lijkt een vaak voorkomend probleem te zijn, ivm afsluitweerstand in de tellerpartij). GEM onder handschoenenkastje is droog, printplaat OK, geen verstopte drains. CAN H en CAN L hebben correcte spanningen en waveform (in de werkplaats dan toch)

Uitgelezen met

TEXA, Picoscope

Foutcodes

U-codesi alle modules die op de high speed can hangen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.