Geen communicatie met modules

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Focus
Type
C-Max
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004
Brandstof
Diesel
Reacties
7
Bekeken
2445
Gepost: 25-07-2008 16:49
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Geachte collega monteurs,

Ik heb in de werkplaats een Focus TD staan. De klant heeft de auto gebracht omdat de ABS pomp continu blijft draaien, zelfs bij uitgeschakeld contact. Verder blijft tijdens de opwarm periode het handrem controle lampje branden. Wanneer de motor op temperatuur is begint het lampje onwillekeurig te knipperen en blijft later volledig uit.

Na controle blijkt dat tevens het ABS lampje totaal niet brandt. Een test van het dashbord laat zien dat het lampje niet defect is. Tijdens het uitlezen van storingscodes kwamen wij tot de ontdekking dat er geen communicatie mogelijk is met de ABS module.

Het vreemde is nu dat er bij het uitlezen van storingscodes alleen communicatie mogelijk was met het instrumentenpaneel en de PCM. Een netwerktest wees uit dat er niet gecommiceerd kon worden met de RCM en GEM (standaard modules) en de EATC en MC module. De functies van deze modules werken echter wel!

Wie kan mij bij deze storing verder helpen?

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen