Michelin Primacy 3 225/45 17 telkens terug kerend onbalans.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Focus
Type
Focus
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005/10
Brandstof
Diesel
Reacties
12
Bekeken
4161
Gepost: 29-04-2014 12:51
Professional

TPeters

Autotechnicus
Universeel

Lid sinds: 26-04-2013
14 bijdragen

  Beste Collega's

 

Ik heb toevallig een probleem met mijn eigen auto waar ik de vinger niet op de zere plek kan leggen, zowel ik als de bandenleverancier.

Het probleem is dat er telkens weer onbelans in twee wielen komen na +/- 1.5 week soms duurt dit wat langer, op de vooras

Er zitten vier nieuwe Ford orginele velgen onder van Borbet van 17 inch met vier nieuwe Michelin Primacy 3 banden. Alles op nul geballanceerd en een keer mee gemaakt dat er na een poos 30 gram onbalans in zat. Heb de wielen ongeveer nu al vier keer geballanceerd, na het ballanceren is het goed en na een poosje begint stuur weer te trillen. Dit komt elke keer terug op lv en rv.

 

Wat is gecontroleerd:

Speling ophanging= goed

Naven schoongemaakt

Aandrijf assen gecontroleerd= goed

Velgen zijn recht

Band draaid niet ten opzichte van de velg

 

 

Op de achteras heb ik geen problemen, hier komt geen onbalans in, hier is de productie datum 0214 en op de vooras waar de problemen mee zijn is de productie datum 3713. 

Het is een erg vreemd verhaal, maar heb z'n vermoeden dat toch in de band zit, heb dit ook nog nooit meegemaakt op het werk. Met Michelin eigelijk nooit problemen.

 

Met de winterbanden nergens last van met stalen velgen.

Heeft mischien één van jullie zoiets bij de hand gehad, alvast bedankt voor de moeite!

 

Bijgewerkt door TPeters op 29-04-2014 12:52
Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen