p001678 nookenaspositiesensorA onplausible tov krukaspositie

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Focus
Type
Focus
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011/8
Brandstof
Benzine
Reacties
21
Bekeken
1864
Gepost: 16-02-2018 14:24
Professional

Loeka16

Autotechnicus
vd heijden
Anders/Overig

Lid sinds: 27-09-2016
13 bijdragen

nadat we de distributie-riem van deze betreffende auto hebben vervangen en de auto een beurt hebben gegeven is het volgende probleem gekomen. auto loopt niet netjes en meteen een foutcode erin zoals aangegeven. Alles op tijd gezet met gereedschap (GAT 4930)Het gereedschap, blokeerpen en pas-bus past perfect. toch geeft hij met uitlezen op de inlaatnokkenasverstelling -23* aan. heel vreemd!!

ondertussen al het nokkenas tandwiel van de inlaat vervangen. geen resultaat, sensoren van de nokkenassen omgeruild, geen verschil. Nokkenas zo versteld dat deze 0* aangaf maar code blijft terug komen. werd al gezegd dat je de tandriem moest inleren/aanmelden maar blijkt met dit motortype niet te hoeven. dit alles eigenlijk gekomen met het vervangen van de distributieriem. Staat hij dan toch niet op tijd? hoor graag van jullie

Foutcodes

p001678

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.