Snelheidssignaal valt weg , motor valt soms uit.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Focus
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999
Brandstof
Benzine
Reacties
9
Bekeken
3372
Gepost: 28-10-2010 22:08
Professional

martinvanb

Autotechnicus
Universeel

Lid sinds: 09-05-2008
158 bijdragen

Het betreft hier een Ford Focus 1.8 16V bouwjaar 1999.

Ik ben nu al een paar weken met een probleem bezig waar ik niet uit komt.

Met koude motor is alles oke , de problemen ontstaan na ongeveer 10 minuten te hebben gereden.

De snelheidsmeter valt dan terug naar nul en je voelt dan tegelijk dat de motor ook wat inhoud en ook wat minder vermogen produceerd.

Dit houd soms een paar seconden aan en andere keren een paar minuten , waarna de snelheidsmeter daarna weer spontaan gaat werken.

En zo gebeurt dit een aantal keren achter elkaar en zeer onregelmatig.

Wat een bijkomend probleem is , waar de klant ook het grootste probleem van maakt,is dat als de snelheidsmeter uitvalt en je remt af naar bv een stoplicht , de motor dan ook af en toe uitvalt.

Dit uitvallen van de motor gebeurt niet zo vaak als het uitvallen van de snelheidsmeter.

Na het uitvallen van de motor voor het stoplicht ,branden alle rode lampjes op het dashboard en kan je daarna gewoon weer de motor starten en doorrijden.

Ik heb alle massa punten opgespoord en waar nodig schoongemaakt en nieuwe boutjes gemonteerd , het systeemrelais is vervangen en ik heb de tellerklok laten reviseren.

Ik heb het motormanagement uitgelezen , hierin waren geen foutcodes aanwezig , ook heb ik de live data uitgelezen , hieruit kwam naar voren dat als de snelheidsmeter uitvalt en de motor licht inhoud , het snelheidssignaal vanuit de ECU ook naar nul valt.

Ik zit zelf te denken aan het vervangen van de snelheidssensor , het enigste wat me hierin tegenhoudt is het feit dat het volgens mij niet verklaard waarom de motor ook soms uitvalt.

Het is een heel verhaal geworden ,maar ik heb geprobeerd het probleem zo zorgvuldig mogelijk te beschrijven.

Is er misschien iemand die me hiermee op weg kan helpen?

Bij voorbaat dank.

Uitgelezen met

Reflex

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen