Motor komt en blijft niet goed op temperatuur 1.8 TDCI

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Mondeo
Type
Mondeo
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/12
Brandstof
Diesel
Reacties
29
Bekeken
1110
Gepost: 17-12-2017 06:30
Professional

JBakkertje


Anders/Overig

Lid sinds: 25-11-2016
63 bijdragen

Hallo AMT leden,

al enige tijd zit ik met een probleem van mijn Ford Mondeo MK4. Ik heb heel Google al afgespeurd maar geen antwoord gevonden. We heel veel mensen met dezelfde klacht. Misschien is er een kwaal in de 1.8 TDCI motoren maar die heb ik nog niet kunnen achterhalen.

De motor temperatuur van mijn Ford blijft veel te laag. Het duurt erg lang voordat deze een beetje op temperatuur komt. De kachel wordt wel gewoon warm al vind ik dit ook lang duren. Stationair lijkt hij totaal niet op te warmen. Gemiddeld komt de temperatuur meter in de klok niet verder dan een kwart. Op de snelweg met 120 komt hij na een lange tijd wel aardig op temperatuur maar nooit in het midden. Altijd net iets ervoor. Zodra ik mijn gas los laat zakt de temperatuur op de teller ook direct!

Mijn waterpomp en thermostaat met huis zijn al vervangen maar dit heeft het probleem niet verholpen. Ook niet verbeterd. Ik heb ook iets gelezen dat er misschien 2 thermostaten in zitten?

De motor temperatuur sensor geloof ik niet echt in omdat hij wel reageert en als ik hem uitlees en ga proefrijden met live data motor temperatuur dan lijkt het of de klok wel goed aangeeft. Met uitlezen komt er ook geen enkele fout naar voren.

Als ik mijn teller in test modus zet kan ik de temperatuur digitaal zien en die geeft bijvoorbeeld 60 graden aan terwijl de wijzer dan op 75 graden staat (1/4).

Mijn radiateur voor een gedeelte afdekken vind ik niet echt een oplossing. Het zal misschien wel helpen maar er moet iets zijn waarom de motor niet gewoon op temperatuur blijft. Het kan niet zo zijn dat deze auto's dit probleem al hebben zodra ze de fabriek verlaten.

Ik hoop dat iemand van jullie mij enig info kan geven. Alvast bedankt!

Gemeten

Live data temperatuur Waterpomp vervangen Thermostaat vervangen

Uitgelezen met

Gutmann

Foutcodes

Geen

Bijgewerkt door JBakkertje op 17-12-2017 08:12
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.