Uitvallen stadslicht, xenon en mistlampen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Mondeo
Type
Mondeo
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/3
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
516
Gepost: 06-11-2018 16:44
Professional

w11884

Lid sinds: 21-11-2007
427 bijdragen

Deze Ford Mondeo heeft de volgende problemen:

-Wanneer de auto neergezet wordt met stadslicht/parkeerlicht aan zie je deze na een tijdje regelmatig uitvallen en direct weer aan gaan. Dit hebben wij zelf ook geconstateerd.

-De Xenonverlichting zou volgens de klant ook tijdens het rijden uitvallen en direct weer aan gaan. Ditzelfde geld ook voor de mistlampen aan de voorzijde. Dit probleem hebben wijzelf nog niet kunnen constateren. 

Gemeten

Bij het uitvallen van de verlichting blijft de dashboard verlichting wel gewoon aan. Er zijn in de auto geen foutcodes aanwezig m.b.t. dit probleem.  De lichtschakelaar is inmiddels al vernieuwd. Deze geeft via LIN de schakelaar stand door aan de Centrale electronica module, dit signaal is gewoon aanwezig. Wanneer je de auto neerzet met stadslicht aan gaat na een tijdje de LIN communicatie uit. Deze wordt opnieuw opgestart uit zichzelf en gelijk daarna zie je de parkeerverlichting een keer uit springen en gelijk weer aan gaan.  Alle massa verbindingen zijn gecontroleerd. Ook valt de voeding op de lichtschakelaar en de centrale electronica niet weg tijdens het probleem. Regen/lichtsensor loskoppelen maakt ook geen verschil. Volgens het schema wordt alle verlichting geregeld door de centrale electronica module via LIN. Module is niet geoxideerd en aansluitingen van de stekkers ook niet.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.