Storingen

Ford
Merk
Ford
Model
Tourneo Connect
Type
Tourneo
Uitvoering
-
Brandstof
Diesel
Reacties
4
Bekeken
261
Gepost: 03-04-2024 15:14
Topmonteur

Rikus


Autobedrijf Rijnberg

Lid sinds: 26-11-2007
1623 bijdragen

ER STAAT TEN ONRECHTE TOURNEO CONNECT, MAAR BIJ DE TRANSIT CONNECT MOET IK EEN TYPE KIEZEN TERWIJL ER GEEN KEUZE TE MAKEN IS. HET IS DUS EEN TRANSIT CONNECT!

Collega's,

De Ford heeft last van een vervelende af en toe storing en dat is P2127:00-AF met als beschrijving Lage invoer bij circuit van gaspedaalstandsensor/-schakelaar E

Metingen brachten niets aan het licht, dus maar het pedaal vervangen om die uit te sluiten en dat leek eerst de oplossing, maar na een week ging hij toch weer in de fout.

Op het moment dat ik daar weer mee aan de slag ging kwam er een tweede storing bij, namelijk de buitentemperatuursensor die in de bumper gemonteerd zit. Op het dashboard liet hij een temperatuur zien van -40 graden. Sensor gemeten met de ohm meter en gezien de hele hoge weerstandswaarde een nieuwe gemonteerd, maar probleem is nog hetzelfde. Weerstand op de schaal 2 M ohm 0.012   Als ik de sensor van de kabel los maak geeft hij op het dashboard --- aan en met de sensor aangesloten -40 graden. Dit geeft mij het idee dat de bedrading in orde is, want het stuurapparaat ziet de sensor wel. Wie heeft er nog een goeie tip, want ik loop vast.

Wellicht zit er een link tussen beide storingen, want de foutcode die ik heb gezien bij de temperatuursensor had het ook over lage invoer.

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken