ABS probleem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Hyundai
Merk
Hyundai
Model
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/7
Brandstof
Benzine
Reacties
8
Bekeken
402
Gepost: 12-11-2018 22:59
Professional

Hado45

Eigenaar
Universeel

Lid sinds: 03-08-2012
153 bijdragen

Heren techneuten,

ik zal me eerst even voorstellen aangezien ik voor het eerst een probleem ga melden. Mijn naam is Harm Doorn van Autobedrijf Doorn in Leende. Wij zijn een universele garage. Ik heb enkele problemen van auto's op kunnen lossen door middel van dit forum maar van dit probleem kan ik niets vinden. Ik zal mijn best doen het zo duidelijk en volledig mogelijk te omschrijven.

Abs storing met nummer C1205; Wheel speed sensor RH front Performance  Intermittend. ABS lampje gaat aan met rijden na minimaal 80 km/h en na contact aan en uit is deze weer uit.

Wat is er gezien en wat is er al aan gedaan. ABS ring RV zat een barst in van ca 1.5 mm. Ring zat wel vast aan de as. Barst is netjes dicht gelast en terug geslepen in een juiste vorm. Met testrijden en live data is te zien dat de sensor RV totaal willekeurig een klein dipje maakt van ca 10 km/h maar soms knalt ie naar de 200 km/h. Toen ABS sensor RV vernieuwd maar met testrijden hetzelfde verhaal. Na het inspuiten/schoonmaken van de stekker van de ABS unit was te zien dat ook de sensor LV ook ooit naar de 200 km/h schiet. Maar veel minder dan RV.  Als ik het opneem met live data(die flits van 200 km/h) krijg ik hem zo niet te zien. Hij is dus alleen live te zien. De sensoren van de achterwielen vertonen geen afwijkingen.

De bekendste electronica reviseur kan of doet niets met dit type/merk ABS pomp, te weten MANDO. Een scope heb ik niet maar zet toch mijn vraagtekens bij de ABS unit. Op de gok vervangen zie ik niet zitten dus eigenlijk zit ik vast met deze storing.

Wie kan mij verder helpen of naar een richting sturen? Bij voorbaat dank.

Uitgelezen met

Autel MaxiSys

Foutcodes

C1205

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.