slaat niet aan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Hyundai
Merk
Hyundai
Model
i30
Type
i30
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010/2
Brandstof
Benzine
Reacties
7
Bekeken
1703
Gepost: 05-03-2018 22:09
Professional

Andeweg


Autobedrijf Andeweg
Universeel

Lid sinds: 26-01-2016
44 bijdragen

Wij hebben een klant met een I30 welke af en toe niet wil aanslaan. Vervelende is dat dit maar af en toe is. Auto start dus wel gewoon maar slaat niet aan.

Auto heeft geen enkele foutcode.

Reservesleutel ook geprobeerd, lijkt wel of de startonderbreker er op blijft staan.

Opmerking letterlijk van de klant:

Het lijkt erop dat dit alleen gebeurd als we eerst een stuk gereden hebben.

Het is nog nooit voorgevallen dat hij na een nacht niet aan wil slaan maar altijd (als het gebeurd) als we een stuk gereden hebben.

1 Keer belde de klant op dat de auto weer niet wilde aanslaan, waarop wij er direct naar toe gereden zijn. Wij hebben zelf de klacht waargenomen, echter voordat we meetapparatuur hadden aangesloten sloeg de auto weer keurig aan. Erg frustrerend dit, zeker omdat de auto nog in de Bovag verkoopgarantie termijn valt.

De klant had toen ongeveer 1 km. gereden van huis naar de supermarkt, was boodschappen gaan doen en kwam terug bij de auto en de auto startte wel maar sloeg niet aan.

Als de auto na diverse keren starten dan wel aanslaat, slaat hij ook in 1 keer perfect aan, dus niet stotteren/inhouden o.i.d.

Dit doet zich enkele keren per maand (2-3x) voor. De tijd dat je moet wachten totdat de auto weer aanslaat is ongeveer een kwartier tot half uur.

Iemand een goed idee, waar te beginnen of eerder meegemaakt?

 

Gemeten

Nog niets kunnen meten

Uitgelezen met

Snap-on modus ultra

Foutcodes

Helaas geen foutcodes.

Bijgewerkt door Andeweg op 05-03-2018 22:22
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken