Luchtvering werkt niet meer

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Land Rover
Merk
Land Rover
Model
Discovery
Type
Discovery 3
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005/3
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
5817
Gepost: 30-05-2011 20:13
Professional

Autototaal

Diagnosetechnicus
Jan Doornenbal / Auto Totaal Houten
Universeel

Lid sinds: 21-11-2007
1189 bijdragen

Collega's,

Ik moet morgen kijken naar een Land Rover discovery III uit 2005 waarbij de luchtvering niet meer werkt. Display geeft ook een foutmelding (air suspension fault, special programs deactivated)

Met de KTS kan ik hem niet uitlezen (geen optie zoals hoogteregeling of luchtvering). Heb direct service ticket aangemaakt.

Met de Launch kom ik er wel in en krijg wel meer dan 20 foutcode's op alle ventielen en hoogte meters, etc., maar de belangrijkste is volgens mij toch wel de fout m.b.t. de communicatie met de module en een CAN-BUS fout. Ik ben nu thuis, dus zal morgen even de exacte code opzoeken.

Nu is dit niet een auto waar ik dagelijks aan werk, dus ik vroeg mij af of iemand tips heeft waar ik het beste kan beginnen. Een schema met waar de ECU van de luchtvering zich bevindt en waar de compressor zich bevind, is ook van harte welkom. In ESI-Tronic kan ik hierover niets vinden.

Alvast bedankt.

Gemeten

Nog niets.

Uitgelezen met

Bosch KTS (werkt niet), Launch

Foutcodes

Exacte codes volgen nog, maar meer dan 20.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.