Hoge temperatuur dashboard

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mazda
Merk
Mazda
Model
5
Type
TYPE CR
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/6
Brandstof
Benzine
Reacties
1
Bekeken
5125
Gepost: 13-07-2015 12:21
Professional

Selten


Automobielbedrijf Johan Selten
Universeel

Lid sinds: 20-02-2014
18 bijdragen

Hallo,

 

We hebben hier een Mazda 5 staan waar de klant een klacht heeft over de temperatuur van het dashboard. En dan over het deel van de middenconsole onder de versnellingspook ter hoogte van de onderkant van het dashboardkastje, waar je met je onderbeen zit.

Dit deel van het dashboard wordt inderdaad ook erg warm (volgens onze temperatuur meter tussen de 50 en 60 graden). Hierachter zit de kachelradiateur en de leidingen naar het schutbord. Als we op de slangen naar de kachelradiateur onder de motorkap een klem zetten is de hitte binnenin ook weg. Er zitten volgens ons geen kleppen in de leidingen naar de kachelradiateur dus het lijkt wel als of er altijd koelwater de de kachelradiateur hoort te stromen. 

De uitstromende (koude) lucht is wel gewoon ongeveer de buitentemperatuur.

Een telefoontje naar de Mazda dealer bood ook weinig uitkomst, zei hebben nog nooit van deze klacht gehoord.

Nu tijdenlijk de leidingen en de kachelradiateur ingepakt met isolatiemateriaal. De temperatuur van het dashboard is nu gezakt naar ongeveer 37 graden maar dit is met warm weer nog steeds niet erg fijn.

 

Heeft er iemand een idee/oplossing?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.