TANKMETER MAZDA 6 VALT UIT

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mazda
Merk
Mazda
Model
6
Type
TYPE GG/GY
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005/1
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
6286
Gepost: 13-01-2014 15:48
Professional

petervandijk

monteur
autobedrijfpvandijk
Universeel

Lid sinds: 19-07-2013
24 bijdragen

 Wij hebben hier een mazda 6 uit 2005, bij aflevering van de auto kwam de klant al snel terug met de klacht dat de tankmeter onjuist aangaf. na het vernieuwen van de vlotter en de teller unit blijft het probleem zich voordoen, de meter beweegt ondertusse helemaal niet meer.

Na metingen te hebben gedaan kwamen wij tot de conclussie dat er op de vloeter geen spanning stond, dus de kabel zo ver mogelijk naar voren door gemeten, maar onder het dashboard raakt de kabel kwijt zodat wij niet totaan de computer of dergelijke hebben kunnen meten.

verder hebben we op dezelfde dag alle zekeringen eruit getrokken en goed bekeken, er viel op dat alle zekeringen erg zijn ingebrand.

hierna werkte de tankmeter meer, dus geprobeerd op welke zekering de meter reageerde: geen enkele.

omdat de meter dus weer werkte hyet zoeken opgegeven, maar ondertussen heeft de klant weer een nieuwe afspraak omdat de meter weer naar 0 valt.

we zijn ten einde raad en hopen op wat tips!!

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen