distributie scope referentiebeeld

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
A-klasse
Type
TYPE W169
Uitvoering
-
Brandstof
Benzine
Reacties
30
Bekeken
1284
Gepost: 25-11-2017 14:52
Topmonteur

Matronix

Diagnosetechnicus
HSM Autoservice

Lid sinds: 04-05-2014
3741 bijdragen

Heb hier een A170 welke uit Duitsland is geimporteerd. Nog geen nummerborden beschikbaar, vandaar geen kenteken. Had km stand niet genoteerd.

Foutcode cilinder 2 overslag (ernstig). Gezien de gastest leek het een injector; goedkoop gallerijtje gevonden en deze er in gedrukt i.v.m. goedkoper dan meten. Niet de oplossing. Bougies getrokken, zagen er goed uit, toch even gewisseld met andere cilinder en bougiekabel idem (doorgemeten maar dat zeg niet alles en toen gewisseld met andere cilinder). 

Helaas blijft het probleem. Met testkast compressietest uitgevoerd en de Benz software zegt ; 7rpm verschil, testresultaat een dikke groene OK. Bleef in principe bobine over. Beetje knoeierij om bij te kunnen maar toch even ander op gedrukt... wederom geen resultaat.

Metingen uitgevoerd: scopen ontsteking (niks mis met de bobine zo te zien), Injectoren (ook geen probleem in te vinden). Bij foutcode blijft ontsteking en injectie actief. Relatieve compressie (heb nu en dan ook codes P0301 voor cilinder 1, een rammeltje van, waarschijnlijk, de ketting bij start en een P0300 voor diverse cilinders). Compressie gelijk maar lijk wat makkelijk rond te gaan ( te lage waarden gevoelsmatig)

Distributie op scope gezet... maar heb nu geen referentie beeld beschikbaar. GMTO/TiePie scope zegt "er is een voorbeeld beschikbaar... wees de eerste om een scope voorbeeld signaal aan te leveren" o.i.d. ... ze bedoelen GEEN beeld dus (?) :)

Het gaat mij nu dus om een voorbeeld signaal.. iemand die opgeslagen van deze auto?

Gemeten

injectie, ontsteking, distributie, relatieve compressie (harde compressie lastig i.v.m. locatie bougies).

Uitgelezen met

MaxiSys908P

Foutcodes

P0302 en soms P0301 en P0300

Downloads (3)

  • compressie.png
  • compressie-ontst1.tps
  • distributie.png


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.