Service Reset mercedes c220 cdi 2006 150pk

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
C-klasse
Type
TYPE W203 - S203 - C203
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006
Brandstof
Diesel
Reacties
7
Bekeken
4583
Gepost: 07-11-2013 09:02
Professional

Timmerklits

Zaakvoerder
Timmermans Powerbox Tuning
Universeel

Lid sinds: 26-05-2011
100 bijdragen

 Hallo,

 

Ik heb hier een c220 cdi sportcoupe van 2006.

Voor de service reset moet je een aantal knoppen indrukken voor het uit te voeren, ik heb dit op alle mogelijke maniere geprobeerd (via autodata) maar niets lukt, vorig jaar lukte dit ook al niet, maar toen moest hij nog niet op onderhoud komen en dacht ik dat het daarom was, dit jaar zit hij er 4000 km over maar nu gaat het ook niet.

Via mijn diagnose toestels ook via autodata (SPC max) kan ik wel alle fouten uitlezen, ook van het dashboard, maar de service reset lukt mij ook niet, ik geraak er niet in, (mogelijk niet de juiste protocol in dit programma)

 

Dit is de eerste keer dat mij een reset eens niet lukt, normaal krijg ik dit wel altijd klaar. Ofwel staat het niet goed beschreven in autodata.

Het stuur heeft drie spaken:

Tot , druk 3 keer knop A en dan hoor je signaal, dat werkt

Dan contactsleutel naar stand 2, dan zou ik C moeten inhouden totdat "service display" er komt, maar dit komt al niet, ik kan met knop C bladeren door welke chassisnummer, voor een rollentest te doen, spanning batterij en waar staat service 4000 km erover, als ik daar op knop A duw, dan komt er oliesoort QF ofzoiets.

Maar als ik alles verder volg het reset gewoon niet.

Enig idee hoe dit wel moet? (ik weet dat bij sommige auto's het ook niet van de eerste keer lukt maar een paar keer proberen gaat dan wel omdat het waarsschijnlijk niet heel juist staat beschreven)

Uitgelezen met

spc max

Downloads (1)

  • service-reset-c220-cdi.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.