Motor valt uit zonder codes

Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
Sprinter
Type
Sprinter
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012
Brandstof
Diesel
Reacties
13
Bekeken
320
Gepost: 04-04-2024 22:35
Professional

haleco1

Lid sinds: 19-05-2008
311 bijdragen

We hebben hier een Sprinter die uitvalt tijdens het rijden cq stationair, na het geven van een gasstoot ( niet altijd, maar wordt vaak niet opgevangen).

Dit alles zonder foutcodes! Maar even vanaf het begin. Auto (voor de eerste keer bij ons) kwam binnen met de klacht dat de auto uitviel tijdens het rijden bij het maken van een bocht naar rechts. Auto uitgelezen, geen fouten in de motor, alleen een fout in de versnellingsbak (automaat). Testrit gemaakt en id auto viel uit. Weer geen foutcodes, alleen in de versnellingsbak (bak slipte wel wat). Wat ik altijd doe bij een Sprinter is het afpersen van het inlaattraject. Tijdens het afpersen bleek het bekende inlaatspruitstuk lek te zijn! Ook heb ik de gangbaarheid vd wastegates vd dubbele turbo gecontroleerd, hier bleek de wastegate vd "grote" turbo mechanisch vast te zitten. Na overleg met klant, de turbo en het inlaatspruitstuk vervangen. Tevens de versnellingsbak laten reviseren. Tijdens het demonteren vd turbo, bleek de EGR aan de uitlaatspruitstukzijde te zijn afgedopt! Volgens klant had andere garage dit gedaan. Meer wist hij niet. Dit hebben we zo gelaten. Na de reparatie bleek de auto nog uit te vallen. Als hij stationair loopt en je geeft een gasstoot dan wordt hij vaak niet "opgevangen" hij loopt even niet lekker en valt dan uit. We hebben de ECU laten controleren om te kijken of en wat er uitgeschreven is. Hieruit bleek dat de EGR (niet goed) was uitgeschreven. De ECU heeft nu weer de goede software. Er komen dan nu ook 2 EGR fouten naar boven. EGR is echter nog afgedopt (lijkt me dus niet voor de uitval te zorgen). 

Wat zou nog meer voor uitvallen kunnen zorgen?

Uitgelezen met

KTS, Launch

Foutcodes

Geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken