Slecht lopen/starten/onregelmatig

Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
V-klasse
Type
Uitvoering
250d Kort
Bouwjaar
2016
Brandstof
Diesel
Reacties
56
Bekeken
802
Gepost: 05-04-2024 18:44
Professional

Mausmaakt

Directeur / eigenaar
Ries services Automotive
Anders/Overig

Lid sinds: 27-07-2021
32 bijdragen

De auto start zeer slecht. Pompen met gas pedaal helpt. Als die eenmaal loopt loopt hij zeer onregelmatig en zonder gasgeven valt die direct uit. Hij reageerd nauwelijks tot bijna niet op het gas pedaal. Na 10x starten en aan proberen te houden blijft hij iets lopen. Hij is nu iets warmer en blijft beter lopen maar zeer onregelmatig en kan direct uitvallen. Ik kan langzaam toeren maken met volgas en een hele late reactie.

Geen foutcodes aanwezig

live data zie ik geen rare dingen althans weet ik niet zeker wat ik precies zoek.

accu is nu leeg en vlak daarvoor kreeg ik hem niet meer aan de praat (wel starten en lopen maar direct uitvallen.) accu staat aan de lader.

 

Gemeten

Ik zie geen gescheurde turbo slangen/inlaat slangen. turbo geen overmatige speling Ik heb de lambdasonde na de turbo/voor het roetfilter eruit gehaald om een geblokkeerde uitlaat uit te sluiten. Auto liep nog slechter. auto gooit roet uit de uitlaat op de grond hoogstwaarschijnlijk door slechte ontbranding, blauw/witte rook uit de uitlaat Er lijkt aan de EGR koeler gewerkt te zijn door niet originele klemmen zichtbaar en andere klem niet op zn originele plek in de afdruk, vermoeden is EGR koeler vervangen geweest gezien de km-stand. live data zie ik geen rare dingen althans weet ik niet zeker wat ik precies zoek. geen recent onderhoud bekend

Uitgelezen met

Launch CRP 129x & universele scantool

Foutcodes

geen foutcodes

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken