Niet starten en geen dashboard

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
Vito
Type
TYPE W638
Uitvoering
-
Bouwjaar
1996/12
Brandstof
Diesel
Reacties
14
Bekeken
5758
Gepost: 31-03-2013 18:06
Topmonteur

Jarrie

Autotechnicus

Lid sinds: 13-06-2010
2171 bijdragen

We hebben vrijdag een Vito binnen gekregen die niet meer start, (startmotor komt niet in)  en op het dashboard branden alleen het dynamocontrole-lampje en het storingslampje van de airbag. Nu is er al en topic waar zoiets als dit wordt beschreven maar er staat alleen niet veel informatie in om gericht te kunnen zoeken. Dit probleem is ontstaan nadat een monteur bij de andere garage de accupool los had gemaakt om zo te proberen de versnellingsbak te resetten. De auto is n.l. uitgerust met een elektrische schakelsysteem. Ik weet niet hoe dit systeem precies heet maar het schakelen gebeurt, geloof ik, met behulp van een koppeling die elektrisch bediend worden. Vervolgens hebben ze het contactslot vervangen, zowel mechanisch als elektrisch, en de zekeringkast onder de stuurkolom.

Wij hebben vrijdagmiddag nog de foutcodes uitgelezen en zo veel mogelijk informatiemateriaal proberen te verzamelen zoals schema's e.d. Wat opviel bij het uitlezen was dat er geen motor uitgelezen kon worden. De KTS stond op" systeem zoeken" en kwam dus geen motor tegen. Alleen de airbag en het ABS-systeem werden gevonden.

Nu hebben we verschillende schema's gekregen met verschillende informaties. Volgens het ene schema is er wel een CAN-bus systeem op de auto en volgens een ander systeem niet. Deze zegt pas vanaf bouwjaar 1999. Tevens wordt er bij het ene systeem gesproken over een DAS-module en komt dit bij het andere schema helemaal niet voor. Zijn er mensen die me misschien duidelijkheid kunnen geven wat er wel en niet op zo'n auto zit aan modules die te maken kunnen hebben met dit probleem en vooral ook waar deze zitten. Misschien zijn er ook al suggesties wat er aan de hand kan zijn. Zou mooi zijn.

Gemeten

Er is nog niet echt gemeten. Wel zijn de zekeringen gecontroleerd. Ik heb drie zekeringkasten gevonden. Een kast onder de stuurkolom, onder de stoel en rechts onder het dashboard.

Uitgelezen met

KTS

Foutcodes

1C: sensor stoelbezetting niet functioneel en 1B: sensor bedrading onderbroken.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.