Nog geen abonnee?Neem nu een abonnement met 25% korting lees meer

Bandenspanning controlelampje blijft branden.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mini
Merk
Mini
Mini
Model
Cooper
Bouwjaar
2002
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Banden / Velgen

Aantal reacties: 9
Aantal maal bekeken: 9624

Gepost: 11-11-2008 13:28
Professional

rolf


Lid sinds: 11-11-2008
1 bijdragen

Deze mini heeft een bandenspannings controle.

Onder het rijden gaat deze spontaan branden.

Soms ook direkt met start.

Hoewel de spanning goed is, 2.2 bar.

Gepost: 11-11-2008 14:13
Topmonteur

CitroenRichard


Lid sinds: 30-10-2008
71 bijdragen

zal de sensor wel zijn...
Gepost: 11-11-2008 17:17
Topmonteur

stamper

Universeel

Lid sinds: 14-08-2008
1623 bijdragen

rolf, geeft deze mini een sinaal per band of alleen aals een vd banden te weinig heeft? In het eerste geval weet je welke band het is. Pomp de 4 banden eens op met bv, 2,4, blijft het lampje dan uit? Dan is ws. de gebruikte spanningsmeter niet korrekt. Er zijn erbij met 10 tot 20% afwijking.SUCCES Ga anders langs de dealer en laat de zaak resetten.
Gepost: 11-11-2008 20:09
Professional

troubleshooter


Lid sinds: 02-01-2008
453 bijdragen

dit systeem werkt op de diameter van de banden....
Gepost: 11-11-2008 22:36
Topmonteur

stamper

Universeel

Lid sinds: 14-08-2008
1623 bijdragen

tav Troubleshooter; dus als je een afwijkende bandemaat monteert klopt er geen bal meer van?!
Gepost: 12-11-2008 07:29
Professional

troubleshooter


Lid sinds: 02-01-2008
453 bijdragen

nee , door het opstarten van de leerfunctie , bekijkt hij de diameter van de wielen ,
en bepaald hier uit de waarschuwings waarden .

groote onderlinge verschillen kan wel tot waarschuwing leiden.
Gepost: 12-02-2009 19:58
Professional

Baens


Lid sinds: 12-02-2009
8 bijdragen

Ik heb een gelijkaardig probleem met een gelijkaardig voertuig, bandenspanningslampje blijft branden maar er is ook 1 band

RV die afgaat. De bandencentrale vindt geen lek in de band of geen fout aan de velg. Nu heb

ik de band weer op spanning gebracht. Maar ik kan met mijn universele eobd het lampje niet

uitkrijgen (is geen foutcode). Iemand een idee hoe dit moet gereset worden?

alvast bedankt

mvg

 

Gepost: 14-02-2009 12:36
Topmonteur

tjello


Lid sinds: 28-11-2007
29 bijdragen

Betreft dit ook een mini ?
Gepost: 15-02-2009 13:05
Professional

Baens


Lid sinds: 12-02-2009
8 bijdragen

Yep het was een mini,

Probleem is ondertussen opgelost. Je moet de contacsleutel in stand 2 zetten. Dan het (reset)knopje naast de handrem induwen totdat het bandenspanningslampje geel oplicht (ziet eerst rood). Daarna je paar meter voorruit en de nieuwe waardes zijn dan ingelezen.

Toch bedankt

mvg

baens

Gepost: 15-02-2009 13:08
Topmonteur

tjello


Lid sinds: 28-11-2007
29 bijdragen

Daarom vroeg ik het haha...

Wel goed dat je even een reactie neerzet dat het opgelost is !